Al Sistem | Aluminijumske VENTILIRAJUĆE FASADE
Al Sistem- najbolji izbor za projektovanje, izradu i montažu aluminijumskih i PVC konstrukcija na stambenim, poslovnim i industrijskim objektima.
15343
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15343,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

VENTILIRAJUĆE FASADE

Često se pitamo šta je prioritet u životu – spoljašnji izgled ili unutrašnje jezgro? Svako ko traži materijal za oblaganje fasade, verovatno je već odgovorio na to pitanje – i jedno i drugo. Zato što su važna oba aspekta kada je o izboru materijala reč, proizvod mora da ispuni više uslova. Mora da zaštiti zgradu od spoljašnjih uslova ali i da objektu pruži izraz individualnosti zbog čega je kvalitet dizajna podjednako važan. Karakterstika ovih fasada je vasdušni prostor između termoizolacije i fasadne obloge. Taj vazdušni prostor ima ulogu dodatnog izolatora i isušuje kapilarnu vlagu koja se stvara usled temperaturnih razlika. Danas su one veoma rasprostranjen način oblaganja, najčešće poslovnih objekata, a poslednjih godina sve češći slučaj i na privatnim i rezidencijalnim objektima a kao razlog je sve veći izbor panela i raspoloživosti materijala. Ventilirajuća fasada pored modernog dizajna, pruža i jedno od najboljih termoizolacionih reršenja, jer imaju dodatni sloj vazduha koji pruža izvrsnu izolaciju, naročito leti, čime se stvara visok stepen uštede energije. Neke osnovne karakteristike ventilisanih fasadnih sistema predstavljaju dug životni vek, sniženi troškovi održavanja i visok stepen komfora.

Ovu vrstu fasadne obloge odlikuje:

  • Mala težina za veoma jednostavnu i brzu ugradnju
  • Otpornost na atmosferske uticaje
  • Apolutna ravna površina, čak i posle savijanja
  • Savijanje može biti izvedeno i ručno
  • Veliki izbor boja i laka mašinska obrada
  • Moguće ih je primeniti kako na fasadama i krovovima tako i u enterijerima objekata.